Paddenstoelen op de Snoek

door Ineke Bams Ineke heeft een mooie rapportage gemaakt over verschillende paddenstoelen bij ons terrein Snoek. De rapportage is te downloaden via onderstaande link:


Weekbericht 42

De Bovenlanden beheert aan de Hoge Dijk het Veenwater. Dit bestaat uit rietlanden, legakkers en waterpartijen en staat vooral bekend om zijn vogelrijkdom


Weekbericht 35

De essentaksterfte heeft de natuurterreintjes van De Bovenlanden helaas bereikt


Weekbericht 27

De terreinen van De Bovenlanden zijn het leefgebied van tal van dieren


Hooien op de Bovenlanden

De hooidagen op de natuurterreinen van De Bovenlanden komen er aan: We werken van 9.15 – 12.30 uur en van 13.00 – 15.00 uur (zo ongeveer). We vinden het fijn als je wilt komen helpen het maaisel bij elkaar te harken en af te voeren. Zo helpen we de natuur weer een stukje vooruit. Wil… Lees meer »


Natuurterrein Snoek

De Bovenlanden heeft het natuurterrein Snoek open gesteld voor mensen om een rondje te lopen en van de natuur te genieten. Helaas leidde dat steeds meer tot ongewenst gebruik. Paarden, fietsen en zelfs een quad in het terrein. Veel losse honden en zelfs zeer zichtbare menselijke ontlasting. De bovenlanden heeft een aantal maatregelen genomen om… Lees meer »


Weekbericht 7

De legakkers in het Gagelgebied hebben veel onderhoud nodig. Deze week is Arjan de Jong uit Waverveen begonnen met de restauratie van de kleinste legakker, vlakbij de Gagelweg. Dit werk is mede mogelijk gemaakt door het KF Heinfonds en het Dinamofonds.


Weekbericht 3

In de winter zijn de vrijwilligers van De Bovenlanden regelmatig aan het snoeien in de beplanting van de natuurterreintjes


Gift Dinamo Fonds

De oeverbescherming van een van de kleine legakkers in het Gagelgebied is in een zeer slechte staat en moet snel hersteld worden. Om deze werkzaamheden te bekostigen is hulp gevraag van gemeente De Ronde Venen en van twee goede doelen fondsen, t.w. het Dinamo Fonds en het K.F. Heinfonds. We hebben nu van het Dinamo… Lees meer »


Weekbericht 39

De Bovenlanden beheert op de terreinen Molenland, Voorn en Snoek poelen. Deze zijn geschikt voor amfibieën en in de vochtige oevers groeien planten zoals koninginnekruid (zeer geliefd bij vlinders) en  moerasrolklaver.